κουλουρακια, βουτηματα και ο,τι συνοδευει τον καφε!
Σελίδα 1 από 1
κουλουρακια, βουτηματα και ο,τι συνοδευει τον καφε!
Κουλουρακια με πορτοκαλι.
Υλικά
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι λάδι
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1/2 ποτηράκι κονιάκ :drunken:
* Αλεύρι (όσο πάρει)
Ετοιμασία
1. Βάζουμε σε μία λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή.
3. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπου.
Υλικά
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι λάδι
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1/2 ποτηράκι κονιάκ :drunken:
* Αλεύρι (όσο πάρει)
Ετοιμασία
1. Βάζουμε σε μία λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή.
3. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπου.
maira- member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Ηλικία : 39
Location : αθηνα
Job/hobbies : γερμανικου, αλλως ειπειν σκυλα!
Humor : Αι ντον'τ νοου δις γουορντ.
Registration date : 28/09/2007
Απ: κουλουρακια, βουτηματα και ο,τι συνοδευει τον καφε!
Μπισκοτα για καφε
Υλικά
[*] 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
[*] 75 γρ. άσπρη ζάχαρη
[*] 1/2 κουταλάκι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[*] 1/2 κουταλάκι αλάτι
[*] 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
[*] 500 γρ. αλεύρι
[*] 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
[*] 2 κουταλιές γάλα
Ετοιμασία
[*]Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το γάλα και το αυγό.
[*]Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα,
ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε φύλλο πάχους λίγο λιγότερου από 1
εκατοστό.
[*]Κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε και τοποθετούμε σε ειδικές κόλλες ψησίματος,
αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους.
[*]Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο (εξαρτάται από το φούρνο του καθενός), ίσα να ξανθύνουν.
Υλικά
[*] 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
[*] 75 γρ. άσπρη ζάχαρη
[*] 1/2 κουταλάκι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[*] 1/2 κουταλάκι αλάτι
[*] 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
[*] 500 γρ. αλεύρι
[*] 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
[*] 2 κουταλιές γάλα
Ετοιμασία
[*]Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το γάλα και το αυγό.
[*]Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα,
ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε φύλλο πάχους λίγο λιγότερου από 1
εκατοστό.
[*]Κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε και τοποθετούμε σε ειδικές κόλλες ψησίματος,
αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους.
[*]Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο (εξαρτάται από το φούρνο του καθενός), ίσα να ξανθύνουν.
maira- member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Ηλικία : 39
Location : αθηνα
Job/hobbies : γερμανικου, αλλως ειπειν σκυλα!
Humor : Αι ντον'τ νοου δις γουορντ.
Registration date : 28/09/2007
Απ: κουλουρακια, βουτηματα και ο,τι συνοδευει τον καφε!
Χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με μέλι
Υλικά
* 250 gr. μέλι
* 100 gr. ζάχαρη
* 1/2 κουταλάκι κανέλλα
* 1 πρέζα γλυκάνισο
* 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
* 1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου
* 1 πρέζα κάρδαμο
* 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
* 500 gr. αλεύρι
* 2 αυγά
* 5 κουταλιές λάδι
* 15 gr. σόδα
* Μαρμελάδα για τη γέμιση
Ετοιμασία
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμετο μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
2. Οταν λειώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
4. Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις διπλούν και ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα, την οποία
5. ΔΕΝ αραιώνουμε με τίποτα γιατί θα μπει στο φούρνο.
6. Ψήνουμε στους 200°;C για 10 λεπτά.
Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με ένα γλάσσο ζάχαρης ή με κουβερτούρα.
Υλικά
* 250 gr. μέλι
* 100 gr. ζάχαρη
* 1/2 κουταλάκι κανέλλα
* 1 πρέζα γλυκάνισο
* 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
* 1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου
* 1 πρέζα κάρδαμο
* 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
* 500 gr. αλεύρι
* 2 αυγά
* 5 κουταλιές λάδι
* 15 gr. σόδα
* Μαρμελάδα για τη γέμιση
Ετοιμασία
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμετο μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
2. Οταν λειώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
4. Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις διπλούν και ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα, την οποία
5. ΔΕΝ αραιώνουμε με τίποτα γιατί θα μπει στο φούρνο.
6. Ψήνουμε στους 200°;C για 10 λεπτά.
Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με ένα γλάσσο ζάχαρης ή με κουβερτούρα.
maira- member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Ηλικία : 39
Location : αθηνα
Job/hobbies : γερμανικου, αλλως ειπειν σκυλα!
Humor : Αι ντον'τ νοου δις γουορντ.
Registration date : 28/09/2007
Απ: κουλουρακια, βουτηματα και ο,τι συνοδευει τον καφε!
Κουλουράκια με μήλο και καρύδι
Υλικά
* 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
* 1 ποτήρι νερού φυτική μαργαρίνη ή βιτάμ
* 1 ποτήρι νερού μήλα (πολτός)
* 1/2 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα μέτρια προς πολύ
* 4 κουταλάκια κανέλα
* Λίγο αλάτι
* 500 γρ. αλεύρι (ή περισσότερο) που φουσκώνει μόνο του
* Μαρμελάδα
Ετοιμασία
1. Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ λιωμένο μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου και τα καρύδια με την κανέλα και μετά το αλεύρι.
2. Aνοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο και το κόβουμε με ένα μικρό στρογγυλό ποτηράκι του κρασιού σε καπάκια.
3. Στα μισά καπάκια βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα μήλο και λίγο καρύδι με κανέλα και σκεπάζουμε με το άλλο καπάκι, το πατάμε γύρω-γύρω να κολλήσει και το περίσσευμα το κόβουμε με το ποτηράκι.
4. Τα βάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180° C για 30'.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μισή δόση μαρμελάδα μήλο.
Μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι μπανάνα ή 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι αχλάδι.
Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά κουλουράκια μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη από τη ζάχαρη.
Υλικά
* 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
* 1 ποτήρι νερού φυτική μαργαρίνη ή βιτάμ
* 1 ποτήρι νερού μήλα (πολτός)
* 1/2 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα μέτρια προς πολύ
* 4 κουταλάκια κανέλα
* Λίγο αλάτι
* 500 γρ. αλεύρι (ή περισσότερο) που φουσκώνει μόνο του
* Μαρμελάδα
Ετοιμασία
1. Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ λιωμένο μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου και τα καρύδια με την κανέλα και μετά το αλεύρι.
2. Aνοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο και το κόβουμε με ένα μικρό στρογγυλό ποτηράκι του κρασιού σε καπάκια.
3. Στα μισά καπάκια βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα μήλο και λίγο καρύδι με κανέλα και σκεπάζουμε με το άλλο καπάκι, το πατάμε γύρω-γύρω να κολλήσει και το περίσσευμα το κόβουμε με το ποτηράκι.
4. Τα βάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180° C για 30'.
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μισή δόση μαρμελάδα μήλο.
Μπορούμε να βάλουμε 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι μπανάνα ή 1/2 ποτήρι μήλο και 1/2 ποτήρι αχλάδι.
Αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά κουλουράκια μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη από τη ζάχαρη.
maira- member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Ηλικία : 39
Location : αθηνα
Job/hobbies : γερμανικου, αλλως ειπειν σκυλα!
Humor : Αι ντον'τ νοου δις γουορντ.
Registration date : 28/09/2007
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|