funny forum
Αυτήν την στιγμή βλέπεις το forum σαν Guest Για να συμμετέχεις και εσύ στην παρέα μας μας, κάνε εγγραφή, click στο register και συμπλήρωσε τα απαιτούμενα πεδία.Μετά την εγγραφή σου μπορείς να κάνεις αμέσως login (είσοδο) στο forum!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

funny forum
Αυτήν την στιγμή βλέπεις το forum σαν Guest Για να συμμετέχεις και εσύ στην παρέα μας μας, κάνε εγγραφή, click στο register και συμπλήρωσε τα απαιτούμενα πεδία.Μετά την εγγραφή σου μπορείς να κάνεις αμέσως login (είσοδο) στο forum!
funny forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Εκμέκ καταΐφι

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Εκμέκ καταΐφι  Empty Εκμέκ καταΐφι

Δημοσίευση από monika Τρι Σεπ 27, 2011 3:08 am

Επειδη σημερα μου εχει ανοιξει η ορεξη για ενα ομορφο και υπεροχο γλυκο θα παραθεσω μια συνταγη που πραγματικα λατρευω...Καθε φορα που το εχει φτιαξει η μαμα μου η καποια απο τις θειες μου,τα σαλια τρεχουν ποταμι!!!Οριστε λοιπον..:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]



Υλικά:



  • 500 γρ. καταΐφι

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 260 γρ.αμύγδαλα

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη

  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

για το σιρόπι



  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 γαρίφαλα

  • φλούδα ½ λεμονιού




Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.

Ξαίνουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο
έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε
με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 5-6 λεπτά τη ζάχαρη με το
μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα.

Όταν κρυώσει καλά το καταΐφι, το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε τα στερεά υλικά).

Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Στη συνέχεια χτυπάμε
σε σαντιγί τη μισή κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη, την ανακατεύουμε με την
κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε πάνω από τα αμύγδαλα και τα
φιστίκια.

Κατόπιν χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά ακόμη.

Απλώνουμε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.





ΠΗΓΗ:sintagesmamas.com
monika
monika
funny member
funny member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 2596
Ηλικία : 35
Location : Αθηνα..
Job/hobbies : Φοιτητρια..
Humor : Εσυ θα το κρινεις..
Registration date : 29/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εκμέκ καταΐφι  Empty Απ: Εκμέκ καταΐφι

Δημοσίευση από fraulina Τρι Σεπ 27, 2011 6:33 am

ναι ναι θα πω στην μαμα να το φτιαξει εμενα δε πιανουν τα χερια μου!
fraulina
fraulina
site admin
site admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 2331
Ηλικία : 42
Location : athens
Humor : funny person
Registration date : 25/09/2007

https://havale.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εκμέκ καταΐφι  Empty Απ: Εκμέκ καταΐφι

Δημοσίευση από monika Τρι Σεπ 27, 2011 7:26 am

μη της πεις τιποτα μεχρι να ερθω και εγω...το σωστο ειναι να δοκιμασω και εγω..ε λινακι μου?αγαπη ,ομορφια,λατρεια...ε?? [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
monika
monika
funny member
funny member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 2596
Ηλικία : 35
Location : Αθηνα..
Job/hobbies : Φοιτητρια..
Humor : Εσυ θα το κρινεις..
Registration date : 29/09/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης