Εκμέκ καταΐφι
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Εκμέκ καταΐφι
Επειδη σημερα μου εχει ανοιξει η ορεξη για ενα ομορφο και υπεροχο γλυκο θα παραθεσω μια συνταγη που πραγματικα λατρευω...Καθε φορα που το εχει φτιαξει η μαμα μου η καποια απο τις θειες μου,τα σαλια τρεχουν ποταμι!!!Οριστε λοιπον..:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
για το σιρόπι
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
Ξαίνουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο
έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε
με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 5-6 λεπτά τη ζάχαρη με το
μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Όταν κρυώσει καλά το καταΐφι, το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε τα στερεά υλικά).
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Στη συνέχεια χτυπάμε
σε σαντιγί τη μισή κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη, την ανακατεύουμε με την
κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε πάνω από τα αμύγδαλα και τα
φιστίκια.
Κατόπιν χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά ακόμη.
Απλώνουμε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.
ΠΗΓΗ:sintagesmamas.com
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
- [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Υλικά:
500 γρ. καταΐφι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
260 γρ.αμύγδαλα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
3 φλιτζάνια του τσαγιού [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
600 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
φλούδα ½ λεμονιού
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
Ξαίνουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο
έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε
με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 5-6 λεπτά τη ζάχαρη με το
μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Όταν κρυώσει καλά το καταΐφι, το ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε τα στερεά υλικά).
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Στη συνέχεια χτυπάμε
σε σαντιγί τη μισή κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη, την ανακατεύουμε με την
κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε πάνω από τα αμύγδαλα και τα
φιστίκια.
Κατόπιν χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα 2-3 λεπτά ακόμη.
Απλώνουμε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.
ΠΗΓΗ:sintagesmamas.com
monika- funny member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2596
Ηλικία : 35
Location : Αθηνα..
Job/hobbies : Φοιτητρια..
Humor : Εσυ θα το κρινεις..
Registration date : 29/09/2007
Απ: Εκμέκ καταΐφι
μη της πεις τιποτα μεχρι να ερθω και εγω...το σωστο ειναι να δοκιμασω και εγω..ε λινακι μου?αγαπη ,ομορφια,λατρεια...ε?? [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
monika- funny member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2596
Ηλικία : 35
Location : Αθηνα..
Job/hobbies : Φοιτητρια..
Humor : Εσυ θα το κρινεις..
Registration date : 29/09/2007
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|